Forbered rejsen hjemmefra

For at sikre en ubesværet flyrejse, skal du forberede rejsen godt hjemmefra. Det er derfor en god ide at indhente viden om dit rejsemål, få styr på nødvendige rejsedokumenter og få pakket din bagage korrekt.

Indhent viden om dit rejsemål

Udenrigsministeriet udgiver løbende rejsevejledninger på deres hjemmeside til danske rejsende. Rejsevejledningerne indeholder råd og oplysninger om lande og områder med særlig risiko for krig, terrorisme, uroligheder, naturkatastrofer, kriminalitet og lignende. Vi anbefaler, at du undersøger, hvordan sikkerhedssituationen er på dit ønskede rejsemål.

Få styr på nødvendige rejsedokumenter

En udlandsrejse uden tilstrækkelig forsikring kan blive en bekostelig affære. Husk derfor at tegne en privat rejseforsikring og kontrollér at dækningen er tilstrækkelig. 

På Sundhed.dk kan du læse om, hvordan og hvornår det gule sygesikringskort og det blå EU-kort dækker for danskere i udlandet.  

Du skal også huske at undersøge, hvilke krav din rejse stiller til pas og visum. Hvor længe dit pas skal være gyldigt ved afrejse, afhænger af dit rejsemål. Det samme gælder, hvorvidt du skal have et visum.  Da det kan tage tid at få udstedt både visum og pas, skal du i god tid undersøge reglerne på dit rejsemål. Du kan finde regler vedrørende visum på Udenrigsministeriets hjemmeside. Reglerne om at få et pas finder du på Borger.dk.

Pak din bagage korrekt

Når du pakker til din rejse, skal du være opmærksom på, at der er regler for, hvad du må have med i din bagage. Trafik-, Bygge- og Boligstyrelsen anbefaler, at du gør dig fortrolig med bagagereglerne inden du pakker, så du slipper for at pakke om i lufthavnen og i værste fald få dine ejendele konfiskeret ved sikkerhedskontrollen.

Af hensyn til flyvesikkerheden er der desuden fastsat en grænse for, hvor meget den indskrevne bagage må veje. Det skyldes, at besætningen skal bruge flyets nøjagtige vægt inklusive brændstof, bagage, passagerer osv. for at planlægge flyrejsen. Kontakt dit rejsebureau eller flyselskab for at få oplyst, hvor meget din indskrevne bagage og håndbagage må veje.