I transithallen

Når du har været igennem lufthavnens sikkerhedskontrol, kommer du ind i transithallen. Her finder du den gate, du skal flyve fra, og der vil være mulighed for at købe mad, drikke samt toldfrie varer.

Gå til gaten i god tid

Du skal sørge for at møde op til gaten i god tid. Du finder gateoplysninger på informationsskærmene, som hænger flere steder i transithallen. Oftest vil dit gatenummer fremgå af skærmene ca. en time inden afgang. Ved langdistanceruter vil informationen dog ofte fremgå af skærmene 2-3 timer før afgang.

Ved gaten vil du blive bedt om at enten at fremvise eller scanne dit boardingpas.

Personalet kan bede passagerer om at dokumentere deres statsborgerskab ved fremvisning af pas. Det er derfor en god ide at have både pas og boardingpas klar.

Toldfrie varer mv.

Du må gerne tage de væsker og madvarer, som du har købt i transithallen med op i flyet, f.eks. toldfrie varer eller en sandwich fra en restaurant.

Hvis du skal skifte fly undervejs (transfer) på din rejse, skal dine toldfrie vare opbevares i en forseglet plastikpose, hvor kvitteringen er synlig. Dette for at lufthavnspersonalet kan se, at dine varer er købt indenfor de seneste 24 timer.

Bemærk: Hvis du i forbindelse med din tranfer ankommer fra et ikke-EU land til en EU lufthavn og videre med fly herfra, skal du gennem sikkerhedskontrollen. Det betyder, at bagagereglerne vedrørende væsker gælder, som ved anden afrejse.