Ombord på flyet

Vi har samlet en række gode råd og vigtigt information som kan gøre dig bedre forbedret til din flyrejse.

Placering af håndbagage

Når du har fundet dit flysæde, skal du placere din håndbagage i bagagerummet over dig eller under stolen foran dig. Hvis du har fået lov til at medbringe meget tunge eller store genstande (f.eks. musikinstrumenter), så spørg kabinepersonalet om en sikker placering.

Sikkerhedsbriefing

Det er et krav fra Trafikstyrelsen, at kabinepersonalet gennemgår en sikkerhedsbriefing for passagererne inden start. Selv om du måske har hørt den før, er det en god ide at høre efter. F.eks. kan placeringen af den nærmeste nødudgang være forskellig alt afhængig af flytypen. 

Sikkerhedsbæltet

Under start og landing skal dit sikkerhedsbælte være fastspændt, men vi anbefaler at du beholder det fastspændt under rejsen, hvis der skulle opstå kraftig vindturbolens. 

Elektronisk udstyr

Kontrollerede forsøg har vist, at mobiltelefoner og andet elektronisk udstyr, der kan udsende radiosignaler, kan give fejl i flyenes elektroniske systemer. Derfor skal alt elektronisk udstyr være slukket under start og landing eller være indstillet til ”Flightmode”. 

Børn ombord

Børn skal spændes fast under start og landing. Personalet udleverer særlige seler til småbørn, så du kan spænde barnet fast, mens det sidder på dit skød. Nogle flyselskaber tilbyder også et sæde med plads til en spædbarnslift (0-9 mdr.). Liften og selerne skal forudbestilles sammen med flybilletten.

Småbørn kan ikke trykudligne, og kan derfor få ondt i ørerne, når flyet letter eller lander. Man kan lette trykket ved at amme eller give flaske, så de synker og derved trykudligner. Dette er især en god ide ved landingen, der kan tage lang tid. De ældre børn kan du bede som at gabe, holde sig for næsen og synke, eller også give mad og drikke til. 

Hos de fleste flyselskaber kan du købe mad og drikke ombord på flyet, og flere tilbyder endda en børnemenu. Til de helt små kan det være lettest selv at medbringe babymad hjemmefra. Læs mere om, hvordan du transporterer babymad i håndbagagen.