I transithallen

Når du har været igennem lufthavnens sikkerhedskontrol, kommer du ind i transithallen. Her finder du den gate, du skal flyve fra, og der vil være mulighed for at købe mad, drikke samt toldfrie varer.

Gå til gaten i god tid

Sørg for at møde op ved gaten i god tid. Vær opmærksom på seneste boardingtidspunkt. Dette vil som regel fremgå af dit boardingkort.

Du finder gateoplysninger på informationsskærmene, der hænger flere steder i transithallen. Oftest vil dit gatenummer fremgå af skærmene 1 time før afgang. Ved langdistanceruter 2-3 timer før afgang.

Ved gaten vil du blive bedt om at enten at fremvise eller scanne dit boardingpas.

Det er dog en god idé at have både pas og boardingpas klar, da personalet kan bede om fremvisning af pas for at dokumentere passagerens statsborgerskab.

Toldfrie varer mv.

Du må gerne tage de væsker og madvarer, som du har købt i transithallen med op i flyet, f.eks. toldfrie varer eller en sandwich fra en restaurant.

Hvis du skal skifte fly undervejs (transfer) på din rejse, skal dine toldfrie vare opbevares i en forseglet plastikpose, hvor kvitteringen er synlig. Dette for at lufthavnspersonalet kan se, at dine varer er købt indenfor de seneste 24 timer.

Bemærk: Hvis du i forbindelse med din transfer ankommer fra et ikke-EU land til en EU lufthavn og skal videre med fly derfra, skal du gennem sikkerhedskontrollen. Det betyder, at bagagereglerne vedrørende væsker gælder, som ved anden afrejse. Tjek derfor op på dette inden afrejse, så du ved, hvilke regler der er gældende i den respektive lufthavn.