Ny praksis vedrørende kompensation ved omlægninger grundet boardingafvisning eller aflysning

Trafik-, Bygge- og Boligstyrelsen ændrer praksis og gør det muligt for passagerer at søge om kompensation for hændelser opstået på et omlagt fly, hvor omlægningen skyldes en aflysning eller en boardingafvisning.

Styrelsen sætter sager om kompensation som følge af SAS strejken i bero

Som følge af pilotstrejken hos SAS i foråret 2019 har Trafik-, Bygge- og Boligstyrelsen modtaget en række klager over SAS vedrørende manglende udbetaling af kompensation. Der er nu anlagt sager ved domstolen om dette spørgsmål. Styrelsen vil afvente udfaldet af sagerne ved domstolen og sætter derfor behandlingen af modtagne klager i bero.

Passagerrettigheder og forbuddet mod flyvning med Boeing 737 MAX 8

Den 12. marts 2019 valgte det Europæiske Luftfartssikkerhedsagentur EASA at suspendere al flyvning med flytypen Boeing 737 MAX 8 i europæisk luftrum. Det skete som følge af flystyrtet i Etiopien den 17. marts 2019, hvor det forulykkede fly var af denne flytype. Som udgangspunkt kan flyveforbuddet for alle Boeing 737 MAX 8 fly i Europa anses for at være en usædvanlig omstændighed. Passagerer har dermed ikke mulighed for at opnå kompensation som følge af eventuelle forsinkelser eller aflysninger forårsaget af flyveforbuddet. Det vil dog altid bero på en konkret vurdering i den enkelte sag.

Luftfartsselskabet British Midland Regional Limited under konkursbehandling

British Midland Regional Limited, også kendt som Flybmi, har den 16. februar 2019 indgivet konkursbegæring og indstillet alle flyvninger. Læs her hvordan du som flypassager er stillet i forhold til købte rejser eller tilgodehavender hos Flybmi.

Luftfartsselskabet Primera Air erklærer sig konkurs

Luftfartsselskabet Primera Air har i dag erklæret sig konkurs. Det betyder, at selskabet har indstillet alle sine flyvninger pr. 2. oktober 2018. Læs her, hvordan du er stillet i forhold til købt rejse eller tilgodehavender.