Væsker og madvarer

Du må gerne medbringe væsker og madvarer i din håndbagage, men de skal pakkes efter særlige regler.

Væsker og madvarer i håndbagagen skal være pakket i beholdere, der max kan rumme 100 ml (1 dl). Du må gerne medbringe mere end en beholder, men ikke flere end der kan være i en genlukkelig og gennemsigtig 1 liters plastikpose. Plastikposen skal kunne lukkes helt.

Ved sikkerhedskontrollen skal du tage plastikposen op af din håndbagage og lægge den i en separat bakke ved sikkerhedskontrollen.

Hvis du medbringer væsker og madvarer, som fylder mere end 100 ml, vil de blive afvist i sikkerhedskontrollen.  

Der gælder særlige regler for babymad og flydende medicin. Læs mere nedenfor.

Bemærk: Du må gerne medbringe væsker og madvarer i din indskrevne bagage. Det er dog en god ide at pakke det ned i poser, da der sker en trykudledning, hvor bagagen opbevares.

Babymad

Du må gerne medbringe babymad og dertilhørende vand i din håndbagage, og det må gerne fylde mere end 100 ml. Det må dog kun være i de mængder, som der er behov for på flyrejsen.

Babymaden skal præsenteres i en separat bakke ved sikkerhedskontrollen.
I nogle lufthavne kan du opleve, at babymad vil blive taget ud til yderligere test - en ”skind- og smagstest”. Det kan betyde, at du f.eks. skal smage på den medbragte babymad.

Flydende medicin

Du må gerne medbringe flydende medicin i din håndbagage, og det må gerne fylde mere end 100 ml. Det må dog kun være i de mængder, som du har behov for under flyrejsen.

Vær opmærksom på, at du skal kunne bevise medicinens ægthed og dit behov for at medbringe det. Derfor er det en god ide, at medbringe skriftlig dokumentation fra din læge og/eller apotek, som kan fremvises ved sikkerhedskontrollen.

Ved sikkerhedskontrollen skal medicinen tages op af tasken, og præsenteres i en separat bakke ved sikkerhedskontrollen.

Tilbehør til flydende medicin (Sprøjter/kanyler)

Hvis du f.eks. er diabetiker, må du gerne medbringe sprøjter/kanyler til insulin i din håndbagage.  

Vær opmærksom på, at du skal kunne bevise ægtheden at dit behov for at medbringe sprøjter/kanyler. Det er derfor en god ide, at have en lægeerklæring med, som kan fremvises ved sikkerhedskontrollen. Ligeledes er det en god ide at informere dit luftfartsselskab om, at du medbringer sprøjter/kanyler i din håndbagage.

Bagagereglerne kan variere

De europæiske bagageregler er ikke nødvendigvis de samme som reglerne i lande uden for EU. Herudover kan reglerne variere inden for EU, da nogle lande har udarbejdet særregler, der er strammere end det fælleseuropæiske regelsæt.

Hvis du er i tvivl om, hvorvidt du må medbringe en specifik væske eller madvare, er det derfor en god ide at forhøre dig hos både dit luftfartsselskab og den lufthavn, du skal rejse fra og til.