Forbered rejsen hjemmefra

For at sikre en ubesværet flyrejse, skal du forberede rejsen godt hjemmefra. Det er derfor en god idé at indhente viden om dit rejsemål, få styr på nødvendige rejsedokumenter og få pakket din bagage korrekt.

Indhent viden om dit rejsemål

Rejsevejledningerne med råd og oplysninger om lande/områder med særlig risiko for krig, terrorisme, uroligheder, naturkatastrofer, kriminalitet og lignende kan du finde på Udenrigsministeriets hjemmeside. Vi anbefaler, at du på forhånd undersøger sikkerhedssituationen på dit ønskede rejsemål.

Få styr på nødvendige rejsedokumenter

Forsikring

Sørg for at tegne en privat rejseforsikring med tilstrækkelig dækning, da det kan blive dyrt at rejse i udlandet, hvis man ikke er forsikret ordentligt.

Hvornår og hvordan det gule sygesikringskort og det blå EU-kort dækker for danskere i udlandet, kan du læse mere om på sundhed.dk.  

Pas og visum

Hvor længe dit pas skal være gyldigt, og om du skal have visum eller ej, afhænger af rejsemålet. Da det kan tage tid at få udstedt henholdsvis pas og visum, skal du derfor undersøge reglerne for dit rejsemål i god tid.

Du kan finde reglerne vedrørende visum på Udenrigsministeriet hjemmeside.

Reglerne for pas finder du på borger.dk.

Pak din bagage korrekt

Sæt dig ind i bagagereglerne hjemmefra, så du slipper for at skulle pakke om i lufthavnen eller i værste fald får dine ejendele konfiskeret i sikkerhedskontrollen.

Du kan læse mere om bagagereglerne her eller kontakte enten luftfartsselskabet eller lufthavnen for at høre nærmere.

Af hensyn til flyvesikkerheden er der desuden fastsat en grænse for, hvor meget den indskrevne bagage må veje. Det skyldes, at besætningen skal bruge flyets nøjagtige vægt inklusive brændstof, bagage, passagerer osv. for at planlægge flyrejsen. Kontakt dit rejsebureau eller flyselskab for at få oplyst, hvor meget din indskrevne bagage og håndbagage må veje.